“Gerard de Lairesse was de belangrijkste schilder van onze Gouden Eeuw, niet ná Rembrandt maar náást Rembrandt.” Zo zegt Gregor J.M. Weber, Hoofd Beeldende Kunst van Rijksmuseum Amsterdam en samensteller van De late Rembrandt. Hoe kan het dan toch, dat zijn naam niet iedereen bekend in de oren klinkt?
Ze hangen al ruim drie eeuwen op dezelfde plek: de orgelluiken die Gerard de Lairesse schilderde voor de Amsterdamse Westerkerk. Toch heeft vrijwel niemand ze echt goed kunnen zien, want ze hangen twaalf meter hoog. Zo hoog dat er niet eens goede foto’s van bestaan. Deze orgelluiken, elk groter dan de Nachtwacht, hebben een prominente plek gekregen op de tentoonstelling.
Bekijk hier een samenvatting van het transport: https://youtu.be/1m1clgf9P7k
https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/771/nl/eindelijk-de-lairesse
Van 20 maart t/m 24 juli 2016: Thomas Gainsborough in rijksmuseum Twenthe
Thomas Gainsborough (1727-1788) is een man van de moderne tijd: een modern genie. Hij durft vrijuit gevoelig te zijn en te fantaseren. Hij trekt zich met regelmaat terug in de natuur, weg van het hectische leven in Londen en Bath.
Vanaf 20 maart a.s. leert u Gainsborough kennen aan de hand van zijn persoonlijke correspondentie en prachtige schilderijen.
Zijn werk is vol van gevoeligheid, van sensibiliteit. Hij breekt met de artistieke conventies en zorgt voor een kanteling in de Engelse schilderkunst: de aanzet tot de romantiek.
https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/950
|
De art handlers van Crown Fine Art transporteren Elisabeth Frink’s ‘Horse’ naar een nieuwe locatie.
Ontwerp via ‘Design a Wig’ (Victoria & Albert Museum) je eigen 18de eeuwse pruik met poeder, zeilschip, veren en al! https://lnkd.in/ddsN3ir